Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Ο καρκίνος είναι εδώ και είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η ιατρική προοδεύει και κάνει μεγάλα άλματα δίνοντας ελπίδες και ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους!
04/02/2018
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
«Μπορούμε. Μπορώ»
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, αποτελεί τη μοναδική πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενώσει ολόκληρο τον κόσμο να δώσει μάχη ενάντια στον καρκίνο.
Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η πληρέστερη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για μια νόσο που προσβάλλει 14 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και που κοστίζει ετησίως 8,8 εκατομμύρια ζωές.
Υπολογίζεται ότι σημαντικό ποσοστό των νέων περιστατικών καρκίνου αλλά και των θανάτων από καρκίνο είναι δυνατό να αποφευχθούν αν αποφύγουμε κοινούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στη νόσο, όπως η καθιστική ζωή και η ανθυγιεινή διατροφή.
Με το σύνθημα «Μπορούμε.Μπορώ.», οι στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου για το διάστημα 2016-2018 επικεντρώνονται στους τρόπους με τους οποίους όλοι –ενωμένοι αλλά και σε ατομικό επίπεδο– μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να περιοριστεί η σημαντική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο καρκίνος ως ασθένεια.

Δείτε περισσότερες αντιδράσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: