Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017


15 Σεπτεμβρίου

"Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη"

Φωτογραφία του χρήστη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ".


Προσβάλλει μόνο τους άντρες καθώς αναπτύσσεται στον προστάτη αδένα του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος
Τα ποσοστά του καρκίνου του προστάτη τα τελευταία χρόνια έχουν ανεβεί καθώς δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση και πρόληψη. Παγκοσμίως είναι η έκτη αιτία θανάτου στους άντρες. Ωστόσο, πολλοί άνδρες δεν εμφανίζουν άμεσα συμπτώματα, δεν κάνουν εξετάσεις προληπτικές και επειδή πολλοί αρνούνται να εφαρμόσουν κάποια θεραπεία, τελικά πεθαίνουν εξαιτίας άλλων αιτιών.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα είδος καρκίνου που προσβάλλει μόνο τους άντρες καθώς αναπτύσσεται στον προστάτη αδένα του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.
Ο καρκίνος του προστάτη προκαλεί πόνο, δυσκολία στην ούρηση, σοβαρά προβλήματα κατά τη συνουσία και φυσικά στυτική δυσλειτουργία. Η πιο απλή και σύντομη μέθοδος διάγνωσης, την οποία αποφεύγουν οι περισσότεροι άντρες είναι η δακτυλική εξέταση που διενεργείται από τον ουρολόγο και γίνεται μέσω του πρωκτού του ασθενούς
Τα βασικά αίτια που προκαλούν καρκίνο του προστάτη είναι η παχυσαρκία, η ηλικία και φυσικά το οικογενειακό ιστορικό. Επίσης είναι πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, οι άντρες που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και έλλειψη άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: