Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η βασιλόπιτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εκτύπωση E-mail
ΗΜΑΘΙΑ
Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011 17:26
07-02-2011-2Με κέφι, αξιοθαύμαστη δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο, τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας-Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος» έκοψαν το μεσημέρι της Κυριακής την βασιλόπιτά τους στην καθιερωμένη τα τελευταία έξι χρόνια εκδήλωσή τους. Ο ετήσιος χορός του συλλόγου έγινε στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, παρουσία εκπροσώπων φορέων και κοινωνικών συλλόγων και πολλών μελών και φίλων του συλλόγου. Όπως κάθε χρονιά και σε κάθε τους εκδήλωση, τα μέλη του συλλόγου εξέπεμψαν και αυτή τη φορά μηνύματα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ελπίδας. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων σημειώνοντας: «Νοιώθω ότι βρίσκομαι εν μέσω ηρωίδων γυναικών, διότι διακατέχεστε από δύναμη, ελπίδα και αγάπη για τη ζωή. Και αυτό νικά και ενισχύει τον άνθρωπο. Πάνω απ’ όλα, η ελπίδα μας στο Θεό μας δίνει δύναμη και κουράγιο».
07-02-2011-222Ευχές για καλή χρονιά με πολύ υγεία και χαμόγελα, παρά τα προβλήματα, απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Φωτεινή Νάτσιου στο χαιρετισμό της, σημειώνοντας ότι, ενώ όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με υπομονή και κατανόηση, συχνά τα προβλήματα υγείας δεν αντιμετωπίζονται ούτε με λεφτά. «Εμείς, πάντως, δεν παραδίνουμε τα όπλα. Έχουμε το κεφάλι ψηλά και προχωράμε γιατί μας δίνει δύναμη η δική σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη», τόνισε. Και, κλείνοντας, ευχαρίστησε την Αντιπεριφέρεια, τον Δήμο Βέροιας και όλους τους χορηγούς και αρωγούς του έργου του συλλόγου, με ιδιαίτερη αναφορά στους παρόντες προέδρους της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αρ. Σιδηρόπουλο και του Έρασμου κ. Παρ. Παπαδοπούλου.
07-02-2011-22Χαιρετισμούς απηύθυναν η περιφερειακή σύμβουλος κ. Γ. Μπατσαρά ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και ο Αντιδήμαρχος κ. Τηλ. Χατζηαθανασίου ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Βέροιας. «Ο μεγάλος εχθρός του καρκίνου είναι η θετική διάθεση και αυτό το διαθέτετε», είπε η κ. Μπατσαρά. «Ο καρκίνος είναι σήμερα μια νόσος της καθημερινότητας, μια συνηθισμένη νόσος και τίποτα περισσότερο και σαν τέτοια πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο κ. Χατζηαθανασίου προτρέποντας τους ασθενείς της νόσου να κρατούν «ψηλά το κεφάλι». Την αμέριστη συμπαράστασή του στο σπουδαίο έργο του συλλόγου δήλωσε στο μήνυμα που απέστειλε ο Βουλευτής κ. Άγ. Τόλκας.
Στη συνέχεια τα μέλη του χορευτικού του συλλόγου έδωσαν ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται σ’ αυτό το τμήμα εδώ και 5 χρόνια, ξεκινώντας με ποντιακούς χορούς και παρασύροντας τους παρευρισκόμενους στην πίστα που χόρεψαν με την ψυχή τους υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Θύμιου Γκογκίδη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Δ. Μπαλτατζίδου, ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Φωτιάδης.
Τιμώντας τη μνήμη του προστάτη του συλλόγου Αγίου Παρθενίου, τα μέλη του παρακολούθησαν το πρωί της Δευτέρας την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα - Παναγίας Κυριώτισσας Βέροιας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, όπου τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση για τα μέλη του συλλόγου που έχουν φύγει από τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: