Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

 
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ ΚΡΟΥΟΥΝ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Από τους Γιατρούς του Θεαγενείου :


Βρισκόμαστε σε συμβολική επίσχεση εργασίας, εδώ και ένα μήνα.
Δεχόμαστε ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα από το Βόλο μέχρι την Αλεξανδρούπολη ακόμη και από νησιά και δεν έχουμε καμία πρόθεση να τους ταλαιπωρήσουμε.
Στη Γενική Συνέλευση των ιατρών παρουσία του Προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., αποφασίσθηκε ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ, Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Απριλίου 2012, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ και κινητοποίηση με στόχο την δημοσιοποίηση των συσσωρευμένων προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου και όλου του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τις μέρες αυτές ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ και θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
  • Στερούμαστε βασικών φαρμάκων πρώτης γραμμής και υγειονομικού υλικού συχνά, αν όχι καθημερινά
  • Οι συνθήκες θεραπείας έχουν φθάσει να είναι απάνθρωπες για ασθενείς και γιατρούς. Ο τεράστιος όγκος δουλειάς ταχύτατα αυξάνεται, ενώ το προσωπικό μειώνεται. Η τραγικά ανεπαρκής οργάνωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
  • Χωρίς γιατρό μένουν μετά το μεσημέρι κάποια τμήματα του Νοσοκομείου λόγω της περικοπής των εφημεριών. Οι ειδικευόμενοι καλούνται να καλύψουν 2 ή 3 κλινικές, χωρίς παρουσία ειδικού, ούτε καν σε ετοιμότητα.
  • Το κόστος νοσηλείας για τα Ταμεία έχει εκτιναχθεί στα ύψη με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, αν θα πληρωθούν ποτέ τα Δημόσια Νοσοκομεία από τα Ταμεία.
  • Νοσηλείες ασθενών δεν εγκρίνονται και κατηγορούνται οι γιατροί ότι δεν ολοκλήρωσαν σωστά την γραφειοκρατία που απαιτείται.
  • Χημειοθεραπείες παρά την έγκριση από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΟΦ δεν εγκρίνονται και εκτοξεύονται απειλές ότι θα κληθούν να τα πληρώσουν οι θεράποντες γιατροί.
  • Οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν εξετάσεις και διαδικασίες που δεν εγκρίνονται από κάποια Ταμεία.
  • Οι ανασφάλιστοι πρέπει να προπληρώνουν κάθε μέρα την πανάκριβη χημειο- ή ακτινοθεραπεία τους, αλλιώς δεν έχουν καμία δυνατότητα για νοσηλεία ή εξετάσεις. Δυστυχώς αυτοί αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.
Ας αγωνισθούμε όλοι μαζί, ασθενείς, προσωπικό και γιατροί  για ένα βιώσιμο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΑ Α.Ν.Θ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: